Materialen

Om het “Heel gewoon, Handen schoon” programma goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat alle materialen aanwezig zijn om de handen goed te kunnen wassen. Dit zijn:

  • Papieren handdoekjes
  • Vloeibare zeep
  • Handalcohol
  • Handcrème

Onderzoek in kinderdagverblijven heeft aangetoond dat de handen beter worden gewassen als er alleen papieren handdoekjes aanwezig zijn in plaats van stoffen handdoeken of een combinatie van papieren en stoffen handdoeken. Daarnaast is het gebruik van handalcohol door pedagogisch medewerkers een goede oplossing voor plekken waar geen kraan in de buurt is, zoals tijdens het buitenspelen. Maar ook als er weinig tijd is, zoals na elke plasluier bij een verschoonronde waarbij meerdere kinderen achter elkaar worden verschoond. Het wordt niet aangeraden de kinderen handalcohol te laten gebruiken, gezien hun jonge leeftijd. Een goede handcrème voor pedagogisch medewerkers is nodig om te voorkomen dat de handen droog en schraal worden.

Tijdens de evaluatie van het “Heel gewoon, Handen schoon” programma zijn er dispensers en navullingen geleverd van het merk Tork ® van SCA Hygiene Products. Deze dispensers en navullingen zijn o.a. te verkrijgen bij de webshop van Braspa. Speciaal voor deelnemers aan het “Heel gewoon, Handen schoon” programma geeft Braspa nu een korting van 20% op de adviesprijs van de Tork producten. Kijk hier voor meer informatie over de producten en de prijzen. Om in aanmerking te komen voor de korting vul bij opmerkingen “kortingscode 20” in bij uw bestelling. Klik hieronder op het logo van Braspa om te worden doorgelinkt naar de webshop.

Banner_Braspa_HeelGewoonHandenSchoon

De producten van Tork zijn als prettig ervaren door de kinderdagverblijven die mee hebben gedaan met het evaluatie-onderzoek van het “Heel gewoon, Handen schoon” programma. Natuurlijk zijn er ook andere leveranciers op de markt die vergelijkbare producten aanbieden. Het is aan het kinderdagverblijf om te bepalen welke producten men wil aanschaffen.

Download hier informatie over de materialen:

Document materialen